Maandelijks archief: februari 2016

ALLES OVER DE NIEUWE DRESSUURPROEVEN PER 1 APRIL 2016

Vanaf 1 april 2016 gaan de nieuwe dressuurproeven in. De nieuwe dressuurproeven zijn vanaf 1 maart beschikbaar. In de aanloop naar 1 maart informeren we je alvast zo goed mogelijk over de wijzigingen.

ALLES OVER DE NIEUWE DRESSUURPROEVEN PER 1 APRIL 2016

In dit artikel: Wanneer en hoe zijn de nieuwe proeven beschikbaar, wat zijn de belangrijkste veranderingen in de proeven en hoe zijn deze veranderingen tot stand gekomen?

In dit artikel: Alles over de nieuwe klasse BB, het verschil tussen BB en Impuls, het verschil tussen BB en B, wat verandert er in de B-proeven en het verdwijnen van de aparte proeven voor A/B-pony’s.

In dit artikel: wat verandert er in de proeven van de klasse L? Met onder andere: lichtrijden of doorzitten, binnenkomen op de AC-lijn, halsstrekken op de volte of diagonaal en verruimen in plaats van middengangen.

De belangrijkste wijzigingen in de M, inclusief bitloos starten t/m de klasse M2 en doorgroeimogelijkheid voor A/B-pony’s.

In de hoogste klassen verandert er minder dan in de andere klassen, maar toch is er een aantal interessante wijzigingen zoals überstreichen in de Z2 en een nieuwe serie galopwisselingen.

Ook bij de afdelingsdressuur zijn alle proeven vernieuwd. Daarnaast komt er een nieuwe klasse, namelijk de klasse ZZ.

Het nieuwe proevenboekje is vanaf 1 maart 2016 verkrijgbaar. Bestellen kan via Media Boekservice.

In maart 2016 is de eerste officiële KNHS dressuurproeven app voor iOS en Android. Bekijk video’s van de proef, leer van de Tips van de Pro en spreek zelf een proef in om die later zonder voorlezer te oefenen.